Siber Güvenlik Nedir ?

Siber güvenlik, sistemleri, ağları ve programları dijital saldırılara karşı koruma uygulamasıdır. Bu siber saldırılar genellikle hassas bilgilere erişmeyi, bunları değiştirmeyi veya yok etmeyi amaçlamaktadır; kullanıcılardan zorla para alma veya normal iş süreçlerini kesintiye uğratmak siber saldırganların ana hedefleridir. Etkili siber güvenlik önlemleri uygulamak bugün özellikle zordur, çünkü insanlardan daha fazla cihaz vardır ve saldırganlar daha yenilikçi hale gelmektedir.

Infosim, siber güvenlik alanındaki bütün bu tehditlere ve ihtiyaçlara cevap verebilecek, sadece Güvenlik Duvarı (Firewall) ve Antivirüs gibi defensiv ürünler ile değil, Yapay Zeka (Artificial Intelligence, AI) tabanlı ofensiv güvenlik ürünleri ile de müşterilerine hizmet sunmaktadır.

Siber güvenlik için, aşağıda daha ayrıntılı olarak ele alınan birçok önemli konu vardır. Burada, bir bütün olarak siber güvenlik alanı hakkında iyi bir fikir veren istatistikleri ve siber saldırıların genel etkisini görebilirsiniz.

  1. Dünya genelinde siber güvenlik harcamalarının 2022'de 133,7 milyar dolara ulaşacağı tahmin edilmektedir. (Gartner)

  2. İşletmelerin% 62'si 2018'de kimlik avı ve sosyal mühendislik saldırıları yaşadı. (Cybint Solutions)

  3. İşletme liderlerinin% 68'i siber güvenlik risklerinin arttığını düşünüyor. (Accenture)

  4. Şirket klasörlerinin yalnızca% 5'i ortalama olarak düzgün bir şekilde korunmaktadır. (Varonis)

  5. Veri ihlalleri 2019'un ilk yarısında 4,1 milyar rekor kırdı. (RiskBased)

  6. İhlallerin% 71'i mali olarak,% 25'i casusluk nedeniyle motive edildi. (Verizon)

  7. İhlallerin% 52'si hack,% 28'i kötü amaçlı yazılım ve% 32-33'ü kimlik avı veya sosyal mühendislik içeriyordu. (Verizon)

  8. 1 Ocak 2005 ve 18 Nisan 2018 arasında 8,854 kayıtlı ihlal var. (ID Theft Resource Center)

  9. Genel ransomware enfeksiyonları % 52 azalırken, kurumsal enfeksiyonlar 2018'de % 12 arttı. (Symantec)

  10. En çok kullanılıan kötü amaçlı e-posta eki türleri % 37'yi oluşturan .doc ve .dot, bir sonraki en yüksek değer % 19,5 ile .exe'dir. (Symantec)

  11. 2020'ye kadar dünya çapında insanlar ve makineler tarafından kullanılan tahmini şifre sayısı 300 milyara çıkacak. (Cybersecurity Media)